La oss snakke om Desember….

Og hvordan akkurat denne måneden får prege oss veldig med dårlig samvittighet for det vi spiser og at aktivitetsnivået vårt ikke er like høyt som ellers i året…

Desember er en ganske annerledes måned. Det er mye som skal gjøres på jobben og i hverdagen. Gaver skal handles inn, det skal pyntes, det er mange festlige lag… you name it… Det kan med andre ord være utfordrende å holde på de rutinene vi har ellers i året, og trening står kanskje ikke øverst på to-do listen…

Desember kommer hvert år, og mange sitter med den samme dårlige samvittigheten for at man koser seg litt ekstra og trener mindre. Tanken på at man starter et nytt år med noen kilo ekstra og dårligere kondis kan gi en generelt dårlig følelse.

Men er det så unormalt at klærne oppleves å sitte strammere og at formen vår ikke er helt på topp etter en måned med mindre aktivitet?

Nei…. Det er ikke unormalt i det hele tatt. Allikevel gir mange seg selv dårlig samvittighet for at det skjer. Kan vi få roet ned denne følelsen av dårlig samvittighet og heller akseptere at denne måneden er annerledes?

Det å starte med å akseptere at denne måneden er annerledes, og at dine rutiner ikke vil være like som resten av året er en god start. Om du ønsker å trene som vanlig og har mulighet til det, så er det helt supert. Men mange opplever nok at treningen er noe av det første som må vike. Lag derfor en realistisk plan for den treningen du skal gjøre. Da gjør det ikke noe om det ikke blir like mye som ellers, fordi du i større grad får sikret deg jevnlig med aktivitet i løpet av måneden. Litt er bedre enn ingenting 😉

Vi tar med det å akseptere videre. Om du nå vet at du skal trene, og har laget en realistisk plan, og denne planen inneholder mindre aktivitet enn hva som er normalt for deg. Ja, da må vi se på hva dette kan bety. Vi har konkludert med at det blir mindre aktivitet i løpet av måneden, og siden det er Desember så la oss gå utifra at det står en del gode måltider og ekstra kos i kalenderen.

Disse to faktorene sammen, mindre aktivitet og mer kos, vil nok kanskje bidra til at vekten kan gå litt opp, og at formen går litt ned eller holder seg stabil. Og dette er HELT naturlig!! Vi vil ikke komme i vårt livs beste form i Desember måned når vi trener mindre og koser oss mer, og derfor er det synd at man gir seg selv så dårlig samvittighet for noe som har en helt naturlig forklaring!

«Din egen innstilling til deg selv kan avgjøre om du blir den du ønsker å være, og om du vil oppnå det du setter pris på i livet.»    – Carol S. Dweck

Oppsummert så handler det om:
1. Lage en plan, å akseptere utfallet av den
2. Din innstilling til Desember, og hvordan du går den måneden i møte
3. Hvilke valg du tar i løpet av måneden

Gruer du deg, og er innstilt på at det blir mange måltider med påfølgende dårlig samvittighet. Så er nok sjansen stor for at det er akkurat det som skjer. Ser du derimot på måneden i sin helhet og er realistisk på hvordan den blir for deg, og jobber med å akseptere utfallet av det. Så er det mer sannsynlig at du klarer å ta gode valg, og gi deg selv en klapp på skuldra. Og Desember får gå sin gang med en mindre grad av dårlig samvittighet.

 

Ønsker dere en veldig fin førjulstid!

Silje

#2 BFBC – HJEMMETRENING PÅ 10 MINUTTER!

Ny treningsøkt du kan gjøre hjemme på stuegulvet!

5 øvelser og 10 minutter og du har gitt kroppen en god dose med ekstra aktivitet.

De 5 øvelsene er:

 • Utfall frem og tilbake, 5 på hver side
 • 2 pushups og 20 mountain climbers 4 stk
 • Jumpsquats 10 stk
 • Knee to elbow 10 til sammen
 • Rygghev 10 stk

Sett klokken på 10 minutter, og gjør så mange runder du får til. Husk å ikke stresse gjennom øvelsene, men jobbe gode bevegelser og god teknikk.

Her er video av økta 🙂

Liker du videoen så blir jeg sååå glad om du gir den en tommel opp på youtube, og husk at du også kan abonnere på kanalen 🙂

Ønsker alle en super torsdag videre!

NÅR HVERDAGSAKTIVITET BLIR HVERDAGSMAGI!

Hverdagsaktivitet er noe de fleste av oss med fordel kan øke…

Og på en dag som i går, så ble hverdagsaktiviteten rett og slett til hverdagsmagi!

I løpet av helgen og særlig på mandag kom det ganske masse snø. Og det var bilder og snapper av snømåking i alle sosiale medier. Og jeg som kjente på vårfølelsen allerede i januar, var ikke syyykt happy for mer snø.

Men når snøen hadde lagt seg og vi kunne stå opp til blå himmel og strålende sol i går, da var mandagen glemt og det var bare å stoppe tiden litt og nyte.

Tilfeldigvis var både jeg og kjærsten hjemme på dagtid i går, og det var bare en ting å gjøre. På med klær, få satt mini i pulken og ta turen ut!

En liten tass klar for tur!

En liten tass klar for tur!

thumb_DSC00185_1024

thumb_DSC00188_1024

Hverdagsaktivitet på sitt beste!

thumb_DSC00192_1024

thumb_DSC00200_1024

thumb_DSC00204_1024

Så jeg vil egentlig bare minne dere på å stoppe opp litt innimellom, bli bevisst på det gode i hverdagen og nyt litt.

Vi stresser nok gjennom dagene som det er, og jeg kunne lett valgt sofaen i stedet for tur. Men denne turen gav meg en mye bedre følelse enn hva sofaen ville gjort 😉

Jeg heier på økt hverdagsaktivitet og jeg heier på mer hverdagsmagi, om det er en tur i sola, nyte en god kaffekopp eller møte en god venn midt i uka. Hverdagsmagien kan du finne i den minste lille ting bare du blir bevisst på den!

Ha en super onsdag videre!

SUPERENKEL LAKS TIL MIDDAG!

Noen ganger (ganske ofte) så skal jeg ærlig innrømme at middagsplanene ikke er ferdig planlagt når mandagen er her. Og sånn var det hjemme hos oss denne uken.

Laks i fryseren

Men selvom ikke middagene var skrevet ned og planlagt, så visste jeg at vi hadde noe vi kunne bruke i fryseren. Pluss at jeg hadde kjøpt inn diverse grønnsaker før helgen som helt sikkert kunne brukes til noe. Så middag skulle det bli.

Da var det bare å ta opp laks til tining, og fundere litt på hva som skulle bli tilbehøret.

Og det ble kjempe enkelt, men så godt!

Det ble stekt laks med råstekte grønnsaker. Poteter, løk, søtpotet og brokkoli… altså…nam!

Start med å sette ovnen på 225 grader. Skjær poteter og søtpotet i skiver, løken i båter og brokkolien i passe store buketter.

Legg potetene, søtpotetene i en ildfastform og pensle med litt olje på begge sider. Legg løken også oppi, bruk litt salt og pepper og sett den i ovnen. Steketiden kommer jo ann på hvor tykke skiver du har skåret potetene i, så den kan variere. Etter 15-20 minutter legger jeg brokkolien også inn i ovnen.

thumb_DSC00143_1024

Når grønnsakene begynner å bli ferdig, så er det laksen sin tur.

Jeg pensler den med litt olje på begge sider, og salter og peprer. Så legger jeg den i en varm stekepanne sammen med 2 knuste hvitløksfedd. Pass på at laksen ikke blir stekt for lenge. Da kan den nemlig begynne å smake tran, og det vil vi ikke…

Jeg steker den ca. 2 minutter på hver side.

thumb_DSC00154_1024

Og så over til det enkleste tilbehøret ever!!RØMME!

Et par spiseskjeer rømme, også kan middagen serveres.

thumb_DSC00161_1024

Voila!! Da var mandagsmiddagen i boks. Det blir enda bedre om du også har litt sitronsaft til å ha på laksefiletene før du serverer, men det hadde vi ikke hjemme, så det får bli neste gang.

Håper denne middagen faller i smak, og at den får en plass på din middagsplan!

Ønsker dere en super helg!

 

 

#1 BFBC – HJEMMETRENING PÅ 10 MINUTTER!

Hjemmetrening er noe jeg virkelig heier på.

For hvem opplever vel ikke at tiden flyr, dagene er fullstappet av gjøremål og det å komme seg på trening så mange ganger i uken man har lyst til føles helt umulig.

Da er det bare å smake litt på ordet hjemmetrening.

Kort og enkelt

Det viktigste når det kommer til aktivitet og trening er at du klarer å holde kontinuitet i det du gjør. Klarer du å trene jevnt gjennom et helt år uten lange opphold, ja da vil du virkelig merke den positive effekten fysisk aktivitet har på kroppen vår.

Hjemmetrening er et supert supplement til den treningen du gjør på et treningssenter. Og det gjør at den totale mengden aktivitet du gjør blir større enn om du dropper den og legger deg på sofaen i stedet.

Og en viktig ting er at den faktisk blir gjort. Så tenk at den ikke trenger å være så lang, og at den skal være relativt enkel å gjennomføre.

For å hjelpe deg i gang har jeg laget en hjemmetreningsvideo til deg på kun 10 minutter. Eneste du må fikse er noen behagelig klær å ha på, og om du har en treningsmatte liggende, så bruk den. Men det er ikke et must!

Liker du videoen så blir jeg kjempe glad om du gir den en tommel opp, og trykk gjerne abonner på youtubekanalen vår!

Øvelsene jeg gjør i videoen er:

 1. Jumpsquats
 2. Diagonal rygghev
 3. Pushups
 4. Burpees
 5. 1 Bens glutebridge
 6. Sideplanke toe tap

Jeg jobber 10 repetisjoner på hver øvelse, setter klokka på 10 minutter, og noterer hvor mange runder jeg klarer på de 10 minuttene.

Her får du jobbet gjennom hele kroppen og du får virkelig opp pulsen på kort tid. Følelsen etterpå er kjempegod, og du har brukt minimalt med tid på å få kroppen din i bevegelse.

Det blir jo ikke bedre enn det 😉

Lykke til med treningen, og lurer du på noe, så send mail til silje@bfbc.no

Ønsker dere en super dag!