Litt annerledes fiskegrateng

Lage denne til middag?

Fiskegrateng er godt, men tidligere så har jeg alltid plukket med meg en pakke eller to fra frysedisken i butikken. Det er det slutt på nå!

Fiskegrateng med masse grønnsaker

Er det noe jeg tenker på når det gjelder middagslaging, så er det hvordan jeg kan få inn mest mulig grønnsaker i retten jeg lager. Så denne fiskegrantengen er nok noe annerledes enn den du kjøper i butikken, men etter min smak – myyye bedre!

Du trenger:

  • 500 g torsk
  • 500 g poteter
  • 3 dl helmelk
  • 1 løk
  • ½ blomkål
  • ½ brokkoli
  • 1 gulrot
  • 1 ts dijonsennep
  • litt revet ost
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje

Skru ovnen på 200 grader før du begynner.

Første jeg gjør er å sette i gang med potetene, de skal skrelles og kokes møre i usaltet vann. Når jeg lagde denne i går så hadde jeg litt dårlig tid, så kuttet potetene i biter. Men det er ikke et must om du har bedre tid enn jeg hadde.

Når de er halvveis i koketiden så putter jeg oppi blomkål. Når potetene er klare så heller jeg av vannet og har oppi melk, smør og sennep, og moser dette til en potetstappe. Og en ting til, ikke kast stilken til brokkolien, kok den sammen med poteter og blomkål. Den gjør mer nytte der enn i søpla.

 

thumb_DSC00103_1024

thumb_DSC00076_1024

Skjær løken og stek den i olivenolje i ca. 5 minutter. Finhakk brokkoli og rasp gulroten, og rør dette inn i potetstappen sammen med løken. Smak til med salt og pepper.

thumb_DSC00097_1024

thumb_DSC00104_1024

Fisken skjærer jeg i terninger og vender det inn sammen med det andre.

thumb_DSC00110_1024

Blandingen helles over i en smurt ildfast form. Og skal stekes i ovnen i ca. 30 minutter. Halvveis i steketiden så drysser jeg over litt ost. Jeg bruker også grillfunksjonen de siste minuttene så osten blir gyllen.

thumb_DSC00117_1024

thumb_DSC00118_1024

Dette er kjempe enkelt å lage, og du får i deg fisk og masse grønnsaker!

Server med de grønnsakene du måtte ønske, og osten på toppen er virkelig prikken over i´en!

Hvor mange ganger i uken spiser du fisk?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *