SUPERENKEL LAKS TIL MIDDAG!

Noen ganger (ganske ofte) så skal jeg ærlig innrømme at middagsplanene ikke er ferdig planlagt når mandagen er her. Og sånn var det hjemme hos oss denne uken.

Laks i fryseren

Men selvom ikke middagene var skrevet ned og planlagt, så visste jeg at vi hadde noe vi kunne bruke i fryseren. Pluss at jeg hadde kjøpt inn diverse grønnsaker før helgen som helt sikkert kunne brukes til noe. Så middag skulle det bli.

Da var det bare å ta opp laks til tining, og fundere litt på hva som skulle bli tilbehøret.

Og det ble kjempe enkelt, men så godt!

Det ble stekt laks med råstekte grønnsaker. Poteter, løk, søtpotet og brokkoli… altså…nam!

Start med å sette ovnen på 225 grader. Skjær poteter og søtpotet i skiver, løken i båter og brokkolien i passe store buketter.

Legg potetene, søtpotetene i en ildfastform og pensle med litt olje på begge sider. Legg løken også oppi, bruk litt salt og pepper og sett den i ovnen. Steketiden kommer jo ann på hvor tykke skiver du har skåret potetene i, så den kan variere. Etter 15-20 minutter legger jeg brokkolien også inn i ovnen.

thumb_DSC00143_1024

Når grønnsakene begynner å bli ferdig, så er det laksen sin tur.

Jeg pensler den med litt olje på begge sider, og salter og peprer. Så legger jeg den i en varm stekepanne sammen med 2 knuste hvitløksfedd. Pass på at laksen ikke blir stekt for lenge. Da kan den nemlig begynne å smake tran, og det vil vi ikke…

Jeg steker den ca. 2 minutter på hver side.

thumb_DSC00154_1024

Og så over til det enkleste tilbehøret ever!!RØMME!

Et par spiseskjeer rømme, også kan middagen serveres.

thumb_DSC00161_1024

Voila!! Da var mandagsmiddagen i boks. Det blir enda bedre om du også har litt sitronsaft til å ha på laksefiletene før du serverer, men det hadde vi ikke hjemme, så det får bli neste gang.

Håper denne middagen faller i smak, og at den får en plass på din middagsplan!

Ønsker dere en super helg!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *